Støbejernspande – 10 bedste pander til kød og grøntsager

REKLAME

Artiklen indeholder annonce og reklamelinks. Læs mere her

Den bedste støbejernspande er tung, den kan blive brændende varm, og så er det smarte ved den, at den tåler alverdens tæsk med både knive og redskaber i metal. Den er nem at arbejde med, og så er der det ekstra plus, at panden i støbejern, er utrolig god til at holde på varmen, og så den kan endda bruges på bål.

En stor eller lille støbejernspande er uden tvivl en god pande, omend en pande du sikkert også får svært ved at undvære, når først du har prøvet den. Støbejernspanden er blandt andet også de professionelles valg, når det gælder godt køkkengrej.

Hvorfor det er sådan, og hvordan du vedligeholder panden, så du kan lave mad på den mange år frem i tiden, kan du læse mere om lige her. 

Fiskars Brasserie Stegepande 29 cm

Fiskars Brasserie Stegepande 29 cm

Har du brug for en god men også en af de bedste støbejernspander? Gerne en der både egner sig godt til kød og grøntsager? Så er denne model fra Fiskars et rigtig godt bud. Stegepande støbejern er 29 cm i diameter, hvilket giver en god stegeflade med god plads.

Panden er fremstillet med et aftageligt håndtag i træ, hvilket du altid bør fjerne, hvis du skal bruge panden i ovnen. Tåler ikke opvaskemaskine, og bør altid vaskes af i hånden. 

 • Diameter: 29 cm
 • Max temperatur: 240 grader
 • Håndtag: Træ
 • Farver: Sort

Støbejernsgryde – 8 stegegryder til simremad og bagning

Staub Stegepande med træhåndtag 24 cm

Staub Stegepande med træhåndtag 24 cm

Går du efter at få en god og ensartet stegeflade på dine bøffer? Så er denne støbejernspande fra Staub et godt bud. Takket være det ergonomisk formede håndtag i træ, er denne pande meget betjeningsvenlig.

Panden kan bruges på alle varmekilder, inklusiv induktion, og fås i flere forskellige størrelser. Bør ikke bruges i ovnen, da det fine håndtag i træ, ikke kan tages af. Skal ligeledes vaskes af i hånden. 

 • Diameter: 24 cm
 • Håndtag: Træ
 • Farver: Sort

Brødkurv – 17 gode og lette brødkurve til morgenbordet

Lodge Blacklock støbejernspande stegepande 30 cm

Lodge Blacklock støbejernspande stegepande 30 cm
KØB HOSKitchenone.dk

Lodge Blacklock støbejernspande, er endnu et godt bud på en af de bedste støbejernspander i høj kvalitet. Denne pande er brændt hele tre gange med olie, for at opnå en naturlig non-stick overflade. Den er til og med lavet 25% lettere, end den traditionelle støbejernspande, hvilket gør denne pande nem at arbejde med.

Håndtaget er ekstra langt og forhøjet, for et ekstra komfortabelt greb. Fungerer på alle varmekilder. Fedt gerne panden ind i olie efter afvaskning, for at bevare den gode overflade. 

 • Diameter: 30 cm
 • Håndtag: Støbejern
 • Farver: Sort

Karaffel – 10 elegante og smukke vin og vandkarafler til servering

Le Creuset stegepande med støbejernshåndtag – 30 cm

Le Creuset stegepande med støbejernshåndtag – 30 cm

Denne stegepande støbejern le creuset, er en god pande med et meget elegant ydre. Panden er fremstillet i støbejern, hvilket betyder at du nemt kan have stor glæde af panden, mange år frem i tiden. Denne pande er belagt med sort emalje på indersiden, hvilket gør den egnet til madlavning, selv ved meget høje temperaturer.

Der er livstidsgaranti på denne pande. Ønsker du at lave en ensartet bordopdækning med denne pande, er dette nemt at gøre sammen med de mange andre farverige produkter fra samme brand. 

 • Diameter: 30 cm
 • Håndtag: Støbejern
 • Farver: Sort

Tekande – 18 smukke og dekorative tekander til hjemmet

Le Creuset rød støbejern stegepande Cerise 20 cm

Le Creuset rød støbejern stegepande Cerise 20 cm

Udført i støbejern, er denne røde støbejernspande fra Le Creuset, den perfekte hjælper i køkkenet. Den kan tåle at komme i ovnen, og de gode håndtag er med til at sikre dig et godt greb, selv med grydelapper.

På denne pande får du livstidsgaranti, hvilket betyder at du altid kan have en god pande lige ved hånden, når du skal i gang med madlavningen i køkkenet.

 • Diameter: 20 cm
 • Håndtag: Støbejern
 • Farver: Sort/rød

Barbord på hjul – 13 smarte barborde på hjul i flot design

Le Creuset rød støbejernspande med træhåndtag – 28 cm

Le Creuset rød støbejernspande med træhåndtag – 28 cm

Med stegepande støbejern Le Creuset i køkkenet, kan du altid være sikker på at din madlavning er i topklasse. Med denne støbejernspande der er rød udenpå, får du en god pande.

Panden er belagt med sort emalje på indersiden, hvilket gør panden ideel til madlavning, selv ved meget høje temperaturer. Håndtaget er fremstillet i træ, hvilket betyder at panden ikke egner sig til at komme i ovnen. 

 • Diameter: 28 cm
 • Håndtag: Støbejern
 • Farver: Sort/rød

Strygestål – 6 gode strygeståle der bevare knivens skarphed

Le Creuset støbejernspande med træhåndtag mist gray 28 cm

Le Creuset støbejernspande med træhåndtag mist gray 28 cm
KØB HOSMagasin.dk

Endnu et godt bud på en bedste støbejernspande fra Le Creuset, er denne model med gråt ydre. Den er ligeledes designet med et håndtag i træ, hvilket betyder at den heller ikke er egnet til at komme i ovnen.

Har du brug for en pande, som du sagtens kan stille direkte på spisebordet, og som samtidig er flot at se på, så skal du vælge denne støbejernspande fra Le Creuset. Kan bruges på alle varmekilder, inklusiv induktion. 

 • Diameter: 28 cm
 • Håndtag: Støbejern
 • Farver: Mist grey

Kande – 15 kander og karafler til servering af vin og vand

Staub Vintage stegepande støbejern 28 cm

Staub Vintage stegepande støbejern 28 cm

Skal du stege en god bøf, måske en fisk eller friske grøntsager? Så har du brug for en god pande, og derfor er denne støbejernspande fra Staub et godt bud. Takket være et fint håndtag i træ, er denne pande nem at håndtere, og samtidig behagelig at bruge. Håndtaget forbliver køligt, også selvom du steger en bøf ved en meget høj temperatur. Skal vaskes af i hånden. 

 • Diameter: 28 cm
 • Håndtag: Træ
 • Farver: Sort

Kaffeglas – 10 dobbeltvægget glas i flotte designs

Le Creuset kvadratisk grillpande Marseille 26 cm

Le Creuset kvadratisk grillpande Marseille 26 cm

Denne kvadratiske grillpande fra Le Creuset, er en ren klassiker når det handler om grillpander. Det integrerede håndtag, gør det nemt og sikkert at løfte panden når du steger.

Den er dermed den perfekte pande til når du skal stege, hvad enten det handler om en bøf, fisk eller friske grøntsager. Kan bruges i både ovn, på grill samt tåle en tur i fryseren og opvaskemaskinen. 

 • Diameter: 26 cm
 • Håndtag: Støbejern
 • Farver: Blå

Knivmagnet – 10 magneter til køkkenknive i træ og aluminium

Eva Solo Nordic Kitchen 28 cm til kød og grøntsager

Eva Solo Nordic Kitchen 28 cm til kød og grøntsager

Det sidste bud på en af de bedste støbejernspande, er denne fra Eva Solo. Panden er udført i støbejern, og er designet med et komfortabelt håndtag i træ. Panden er belagt med PFOA-fri PTFE 4-lags Slip-Let®coating, hvilket er med til at lette rengøringen.

Denne pande fra Eva Solo, kan bruges på alle varmekilder, inklusiv induktion. Har du brug for en støbejernspande, der ikke kræver en masse fedtstof til din madlavning, så er denne pande et ganske godt bud. 

 • Diameter: 28 cm
 • Håndtag: Træ
 • Farver: Sort

Vandglas – 12 smukke vandglas du kan bruge hele året

Sådan rengør du din støbejernspande

Af støbejernspander findes der to forskellige slags; emaljeret og ej emaljeret. Den emaljerede pande har en glat overflade, mens den pande der er fremstillet af ren støbejern, er meget ru. 

Når du skal rengøre din støbejernspande til induktion, er det vigtigt at du aldrig anvender sæbe, det gælder især hvis din pande er lavet uden en emaljeret overflade. Sæben vil udtørre panden, hvilket resulterer i, at det mad du laver på panden sætter sig fast. 

Når du vasker panden, skal du sørge for kun at bruge varmt vand, og efterfølgende smøre overfladen i en lille smule olie. Dette forebygger rust, og giver bunden en glat overflade, så maden ikke klæber sig fast under madlavningen.

Er din pande til gengæld fremstillet med emalje på indersiden, kan du godt vaske den med en smule opvaskemiddel, og her er det ikke nødvendigt at fedte bunden ind. 

Har du været uheldig, og har madresterne alligevel sat sig fast på pandens bund, kan du fylde panden op med køkkensalt, og varme panden helt op. Lad den stå på varmen op til 30 min, hvor du med jævne mellemrum giver saltet en omrøring. Saltet suger alt snavs og madrester til sig, og efterlader derfor panden helt ren og klar til en ny omgang madlavning. 

Husk at smøre den i olie efterfølgende, gerne madlavningsolie, da porerne i jernet, efter saltet er åbne. 

Er den bedste støbejernspande emaljeret?

Om du vælger det ene eller det andet, afhænger ofte af dine personlige præferencer, og om hvorvidt du ønsker at vedligeholde din støbejernspande eller ej. En støbejernspande er en god pande, uanset hvilken slags du vælger, forskellen er hvordan overfladen på panden er fremstillet. 

Vælger du en lille støbejernspande uden en emaljeret bund, kræver det at du passer godt på den. Til gengæld kan du have glæde af panden hele livet, og måske endda lade den gå i arv. 

Knivblok – 11 praktiske og lækre beskyttende knivblokke

Valget mellem stor og lille pande af støbejern

Om du skal vælge en stor eller lille støbejernspande, afhænger helt og aldeles af dit behov. Størrelsen på en stegepande bliver altid målt ovenfra, og måles fra kant til kant på pandens øverste flade. Den normale størrelse på en pande er 28 cm, hvilket er en god størrelse, hvis for eksempel du har planer om at stege nogle gode bøffer hurtigt. 

Må man bruge pande direkte på bål?

Fordelen ved at vælge en støbejernspande er, at den egner sig særdeles godt, både til grill og bål. En støbejernspande der er fremstillet af jern, tåler nemlig de meget høje temperaturer, hvilket gør den ideel at bruge over bålet om sommeren.

Her skal du dog være opmærksom på, at den pande du har med at gøre, ikke er en støbejernspande med træhåndtag. Flammerne fra ilden vil betyde at der hurtigt vil gå ild i håndtaget, hvorfor du bør sørge for at bruge en pande uden et træhåndtag.

Osteskærer – 7 gode ostehøvle du ikke kan undvære

Sådan passer du bedst på dine støbejernspander

En støbejernspande kræver at du passer godt på den. Sørger du for at passe godt på den – og på den rigtige måde, kan du have stor glæde af panden i mange år. 

Når du har lavet mad på din støbejernspande, må du aldrig springe over hvor gærdet er lavest, og dermed vaske panden op i opvaskemaskinen. En støbejernspande må aldrig komme i opvaskemaskinen, ligesom den heller ikke må vaskes med sæbe.

Opvaskemiddel ødelægger nemlig pandens ru overflade, hvilket betyder at det mad du steger på panden, vil brænde fast. På den måde vil du slet ikke få det optimale ud af panden, og måske endda blive fristet af at smide panden væk, fordi den ikke lever op til dine forventninger.

Efter madlavningen skal panden selvfølgelig rengøres. Men dette gør du bedst ved at vaske panden i rent varmt vand. Sidder der madrester tilbage, og har du svært ved at få disse helt af, kan du med fordel bruge salt for at komme snavset til livs.

Du skal fylde pandens bund med salt. Herefter varmes panden op. Lad saltet virke omkring 30 min, og lad panden blive kold. Herefter er snavset opløst af det varme salt, og panden er igen klar til brug.

Når panden er ren, skal du sørge for at “fedte” panden ind. Dette gør du ved at fedte den ind i madolie, gerne en neutral variant, da det mad du laver efterfølgende, vil tage smag efter olien. 

Kan støbejernspande uden belægning tåle opvaskemaskine?

En støbejernspande uden belægning der er fremstillet i støbejern, må aldrig komme i en opvaskemaskine. Det gælder alle støbejernspander, også ​en ​støbejernspande med træhåndtag, da sæben der bruges i en opvaskemaskine, vil ødelægge støbejernspande uden belægning naturlige og beskyttende overflade.

Det vil resulterer i, at det mad du laver på panden, sætter sig fast i bunden af panden. Sørg derfor kun for at rengøre panden i varmt vand, helt uden brug af sæbe.

Faq – ofte stillede spørgsmål om bolig

Hvad betyder emaljeret støbejernspande?

Forskellen på en emaljeret støbejernspande til induktion, en støbejernspande med træhåndtag og en uden emalje, er primært hvordan du skal rengøre panden. Alle pander er lige gode til at holde på, samt fordele varmen. 

Kan støbejernspander bruges til induktion?

En støbejernspande til induktion er 100% magnetisk, og passer derfor godt til induktion. Uanset om der er tale om en gryde eller pande, så kan alt i støbejern bruges på alle varmekilder. 

Hvordan rengøres støbejernspander?

Du skal altid sørge for at holde din støbejernspande til induktion langt væk fra sæbe, det gælder også en støbejernspande uden belægning. Sæben vil ødelægge panden, og gøre overfladen i bunden ru. 

Kan støbejernspande bruges til grill?

Du kan sagtens bruge en støbejernsplade til grill, også over bål. Panden tåler ekstremt høje temperaturer, hvorfor den ofte er et foretrukket valg for mange.